Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort beskæftigelsestallene for december, som afslører, at 2023 var et rekordår for hotel- og restaurantbranchens beskæftigelse. Det skriver Turistmonitor.dk.

Sammenlignet med 2022 har branchen oplevet en vækst på 3,2 procent, mens den generelle beskæftigelsesvækst på det danske arbejdsmarked lå på 1,3 procent.

I løbet af året har virksomhederne i branchen i gennemsnit haft 4.100 flere ansatte sammenlignet med året før. Dog viser de seneste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, at trods rekordbeskæftigelse kunne endnu flere stillinger have været besat.

”Hotel- og restaurantbranchen har i mange år været en vækstgenerator, der bidrager med milliarder til statskassen. Derfor er tallene utroligt positive, men ikke desto mindre er det ærgerligt, at så mange virksomheder må give fortabt i jagten på arbejdskraft. Der er stadig et stort omsætningspotentiale og en efterspørgsel, som virksomhederne desværre ikke kan imødekomme, fordi de ikke altid kan finde medarbejdere med de rette kvalifikationer,” siger Pia E. Voss, adm. direktør i HORESTA.

Læs hele historien på turistmonitor.dk – kræver login

Log ind