Aldrig før har der været så mange erhvervsovernatninger i Danmark. Fremgangen er positiv for hotelbranchen, da forretningsrejsende betyder mere omsætning for hotellerne. De nye tal fra Danmarks statistik viser, at erhvervsturismen går frem med 2,3 procent sammenlignet med 2022 og 5,3 procent i forhold til 2019 inden corona.

”Det er enormt positivt, at erhvervsturismen er kommet så stærkt tilbage efter nogle år med markant nedgang efter corona. Udviklingen betyder bl.a. at hotellerne tjener flere penge, fordi forretningsrejsende ofte booker ét værelse pr. person, hvor ferieturister typisk bor flere på ét værelse,” siger Jeppe Møller-Herskind, der er viceadm. direktør i HORESTA.

I alt har der været over 7,4 millioner erhvervsovernatninger i Danmark i 2023. Det er en ny rekord. Dermed sniger andelen af erhvervsovernatninger sig op på 39 procent af de samlede hotelovernatninger i Danmark, der landede på over 19 millioner overnatninger.

”Tallene vidner om, at selvom Danmark er et lille land, så formår vi at tiltrække konferencer og andre møder, der lige så godt kunne være holdt i vores omkringliggende lande. Vores kulturtilbud, gastronomiske scene, flotte natur og gode forbindelsesmuligheder med resten af verden spiller en stor rolle i tiltrækningen af forretningsturisterne. Derudover har vi nogle af verdens førende virksomheder inden for bl.a. tech og medico, hvilket kan få virksomheder og organisationer til at kigge vores vej,” fortæller Jeppe Møller-Herskind.

Erhvervsturismen vækstede med seks procent i Region Hovedstaden og to procent i Region Midtjylland, mens Region Sjælland oplevede en nedgang på otte procent. Region Nordjylland havde tre procent færre overnatninger mens Region Syddanmark landede på stort set samme niveau som 2022. 

Log ind