Til daglig er det medlemskontakt, overblik, struktur, strategi, budget og rådgivning, der fylder hendes kalender. Men når hun holder fri, så handler det om de helt nære ting – og først og fremmest familien.

Den 15. april fylder HORESTAs adm. direktør, Pia E. Voss, 60 år, og når hun ser tilbage på sit arbejdsliv, kan hun sagtens se forbindelsen og balancen mellem en hverdag med stram struktur og handlekraft og et fritidsliv med fokus på bløde værdier og nærvær.

”Jeg har altid valgt at arbejdet i ”People’s Business”. Det har nok bare været den naturlige base for mig”, siger hun.

Pia E. Voss er født og opvokset i Nordjylland, og selv om hun i mange år har følt sig hjemme i hovedstadsområdet, banker hjertet fortsat for alt, hvad der er Nordenfjords.

Efter at være blevet student fra Hjørring Gymnasium, tog hun til København for at læse jura som 19-årig, og siden dengang har hjemstavnen været lig med gode minder, familierelationer og ikke mindst samvær med gode veninder fra gymnasietiden.

Under studierne arbejdede hun som studentermedhjælper hos Advokaterne Ny Vestergade 1, hvor blandt andet samarbejdet med Mariann Norrbom var med til at forme interessen for kollektiv arbejdsret. Og her blev grunden lagt til en karriere, hvor arbejdsmarkedsforhold har været omdrejningspunktet.

Efter studierne blev hun ansat i advokatfirmaet Plesner med speciale i ansættelses- og arbejdsret. Efter 10 år på advokatkontor, gik turen i 1997 til Danmarks Rederiforening, hvor hun fik ansvaret for rederiernes overenskomstforhandlinger både i Danmark og i udlandet.

I 2015 skiftede hun fra den ene ”People’s Business” til den næste, da hun blev headhuntet som juridisk direktør til HORESTA og dermed blev en aktiv frontfigur i hotellernes og restauranternes overenskomstforhandlinger. Samtidig var hun helt centralt placeret i rådgivningen af branchen under corona-krisen, hvor restauranterne blev lukket ned, og både hoteller, restauranter og andre medlemsvirksomheder måtte opsige eller hjemsende medarbejdere. Det gav lange dage på kontoret for både Pia og hendes juridiske team.

I 2022 blev hun udpeget som adm. direktør for HORESTA og dermed øverst ansvarlige for organisationen med knapt 50 medarbejdere og 2200 medlemsvirksomheder inden for oplevelseserhvervet.

Ved siden af posten som adm. direktør, er Pia E. Voss bestyrelsesmedlem i Pension Danmark, og hun er sagkyndig dommer i Sø- og Handelsretten.

Privat bor hun i Kgs. Lyngby, hvor hun bor sammen med sin mand, Niels, hellere end gerne byder indenfor, når vennerne, de fem børn og bonusbørn samt de seks børnebørn (snart 8!) på skift lægger vejen forbi.

Samme åbne dør finder de i parrets sommerhus på Sejerø. Begge huse har Pia og Niels lagt mange kræfter i selv at bygge om, og de er tæt på at være nået i mål - i hvert fald indtil de næste nye ideer til boligforbedringer opstår. Herudover bliver en stor del af Pias fritid brugt i haven, og så er hun passioneret, både når det gælder madlavning og bagning.

Det sidste bliver der ikke ret meget tid til i en travl hverdag, og slet ikke det kommende års tid. For selv om hun har været igennem adskillige overenskomstforhandlinger igennem i sin karriere, vil det også frem mod OK 2025 være en ekstraordinær opgave at køre arbejdsgiverne i stilling til en ny omgang forhandlinger om løn- og arbejdsvilkår.

Se også

HORESTA vil gøre fritidsjobs mere tilgængelige

Det skal være nemmere for de danske virksomheder at tiltrække helt unge medarbejdere, og samtidig skal de i fremtiden kunne varetage flere opgaver. Det mener HORESTA, som kommer med en række opfordringer til regeringen i et nyt politisk udspil.

HORESTA: Sådan får vi flere unge i fritidsjob

Regeringen har bebudet, at den vil præsentere et udspil til, hvordan vi får flere unge til at tage et fritidsjob. Derfor har HORESTA udarbejdet 7 konkrete forslag til, hvordan det kan gøres.

Log ind