Årets Kok 2017

Peter Yung Worth Jacobsen kåret som Danmarks bedste kok 2017


Her kan du se en kort video af konkurrencen.

Hver af de 10 finalister havde seks timer og 25 minutter til at tilberede en treretters menu til ti kuverter. Peter Yung Worth Jacobsen præstation var nok til at overbevise et stjernespækket dommerpanel med blandt andre Geraniums Rasmus Kofoed.

Deltagerne kendte på forhånd ingredienserne i hovedretten, men forret og dessert skulle laves med indholdet fra en kasse, som først blev offentliggjort på dagen.

Med førstepladsen og æren fulgte en præmie på 40.000 kr

Årets sølvmedalje gik til Nikolaj Schmidt Skadborg fra Restaurant Sletten i Humlebæk, mens Dennis Bang Carlsen fra Restaurant Bühlmann i Aalborg vandt bronze.

Se billeder fra Årets Kok og Årets Tjener på Facebook (Gastrofighters) og på Instagram (Horestadk).

Årets Kok blev igen i år afviklet samtidig med Årets Tjener. Her kæmpede fem af Danmarks mest talentfulde tjenere om den ærefulde hæder, og hver tjener var tilknyttet to køkkener fra kokkekonkurrencen.

Efter godt seks timer med en kombination af dyb koncentration og godt værtskab over for de særligt indbudte gæster, kunne Peter Pepke (billedet) fra Restaurant Kong Hans Kælder i København trække sig sejrrigt ud. I øvrigt for tredje gang i konkurrencens historie.

Christian Neve kan også sætte 40.000 kroner ind på bankkontoen efter sejren.

Sølvmedaljen gik til Nicolai Martens fra Restaurant Kong Hans Kælder, mens Simon Bjerre-Pedersen fra Restaurant Tabu fik bronze.

Ved Årets Tjener blev der lagt vægt på korrekt fagligt arbejde som tjener, og beherskelse af fagets mange aspekter.