Årets Kok 2017

Morten Falk kåret til Danmarks bedste kok 2014

Efter måneders hård træning og seks timers konkurrence kunne Morten Falk fra Restaurant Kadeau i København kalde sig Danmarks bedste kok. Han løb nemlig af med sejren, da Årets Kok blev afviklet i Messecenter Herning.



Se videointerview med vinderen nederst på siden.

De ti finalister dystede om at få det bedste resultat ud af en råvarekurv, som de fik udleveret lige inden konkurrencens start kl. 8.00. Her lå der bl.a. 1 stk. frisk lammeryg, 3 stk. friske torsk, 1 kg frisk jomfruhummer og 1 kg marcipan og 300 g mørk chokolade.

Med førstepladsen fulgte en præmie på 30.000 kroner.

Rasmus Kofoed, der vandt Verdensmesterskabet for kokke i 2011, stod for præmieoverrækkelsen. Han uddelte sølv til Mikkel Laursen fra Restaurant Martino i Aarhus og bronze til Dennis Juhl Jensen fra Ruths Hotel i Skagen.

I dommerpanelet sad Bo Jacobsen (Restaurationen), Per Hallundbæk (Falsled Kro), Anita Klemensen (Cottagerne), Thorsten Schmidt (Ruths Hotel), Rasmus Kofoed (Geranium) og Thomas Herman.

Årets vinder, Morten Falk, præsterede også at levere den bedste enkeltstående ret. Han vandt således prisen ”Årets Topscorer” for sin hovedret.

Årets Kok 

1. præmie: Morten Falk, Restaurant Kadeau, København































































2. præmie: Mikkel Laursen, Restaurant Martino, Aarhus































































3. præmie: Dennis Juhl Jensen, Ruths Hotel, Skagen

Årets vindermenu 

Forret































































Stegt torsk































































Ravioli med jomfruhummer































































Stegte jordskokker og sauce på fiskeben

Hovedret































































Lam stegt på ben































































Stegte svampe































































Selleri og bagt hvidløg

Dessert































































Bagt brunsviger med karamelmousse, pære og hasselnød