Årets Kok 2017

Daniel Kruse er Årets Kok 2012

Efter måneders hård træning og en godt seks timer lang finale kunne Daniel Kruse fra Stammershalle Badehotel på Bornholm bryste sig af titlen som Danmarks bedste kok, da Årets Kok 2012 blev afviklet for 21. gang. Denne gang i Messecenter Herning.

Daniel Kruse var dermed den kok, der fik det bedste resultat ud af den udleverede råvarekurv, som de ti finalister fik udleveret inden konkurrencens start. Her lå der bl.a. pighvar, østers, duer, oksehøjreb og marcipan.

Med førstepladsen stiller han sig op i rækken af tidligere vindere, som blandt andre tæller verdens bedste kok Rasmus Kofoed samt Thomas Herman og Thomas Pasfall.
Ud over æren modtog Årets Kok et beløb på 30.000 kroner og en flot Nespressomaskine.

Rasmus Kofoed stod for præmieoverrækkelsen, og han uddelte desuden sølv til Magnus Mondrup Knudsen fra Castenskiold Mad & Natklub i Århus og bronze til Ninna B. Christensen fra Comwell i Kolding.

Årets vindermenu
Forret: Syltet pighvar med østers, æble og mousseline. Hertil tørret rogn og puder samt røg
Hovedret: Saltet okse og stegt due. Hertil rødbede og sennep
Dessert: Marcipan med citronfromage, marengs og krokant

Årets Kok
1. præmie: Daniel Kruse, Stammershalle Badehotel, Bådsted, Bornholm
2. præmie: Magnus Mondrup Knudsen, Castenskiold Mad & Natklub, Århus
3. præmie: Ninna B. Christensen, Comwell Kolding

Årets Tjener
1. præmie: Peter Pepke, Restaurant Geranium, København
2. præmie: Lars Spring, Restaurant Saison/Lumskebugten, Hellerup/København
3. præmie: Tabita Mortensen, Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia

Se video fra konkurrencen.

Læs mere om Årets Tjener.