Årets Kok 2017

Årets Kok

Årets Kok 2016 blev Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum.

Årets Kok 2016 

Søndag den 6. marts 2016 blev der dystet i Bella Center mod ni andre af Danmarks dygtigste kokke om at få den berømte guldmedalje om halsen.

Efter godt seks timer med en kombination af intens koncentration og stor kreativitet, løb Mikkel Laursen
med sejren. Sammen med den fornemme titel fik han overrakt en check på 40.000 kr.

Medaljerne blev således fordelt:

Vinder:
Mikkel Laursen, Restaurant Mellemrum

Sølv:
Magnus Mondrup Knudsen, Formel B

Bronze:
Rasmus Kofoed Sørensen, Radisson Blu Scandinavia Hotel

 Årets kok vinder 2016

Årets vindermenu bestod af:


Forret: Pocheret æg á la Nantua i en nyfortolkning

Jomfruhummer i brød, pocheret æg, hummer sauce, croutoner og urter.

Hovedret: 3 forskellige tilberedninger af kylling

Stegt, braiseret og pocheret.

Kyllingebryst stegt på ben med svampe duxelles og BBQ på grillet blomme og ingefær.

Krokette på pocheret bryst og selleri.

Røget terrine på braiseret hals og lår med stegt lever, confiteret hjerte og syrlig gulbede.

-

”Imiteret” persillerod samt kartoffel med hvidløg, tomat og persille.

Syltet rødløg med pære hasselnød og luftig blanquette.

Sauce på stege jordskokker, høns og kål.

 

Dessert: Temaet er ”Stranden”

Æble – stikkelsbær – chokolade

Vanilje fromage, saltet karamel panna cotta, legeret vaniljecreme, creme fraiche creme, chokolade mousse, terrine på æbler, vingummi på syrlig æble, sprøde blade, nougatine, is på stikkelsbær samt brilliant savarin. 

Dommerpanelet 2016 bestod  af:

  • Thorsten Schmidt, Malling & Schmidt, Risskov
  • Bo Jacobsen, Restaurationen, København
  • Rasmus Kofoed, Restaurant Geranium, København
  • Per Hallundbæk, Falsled Kro, Millinge
  • Mette Hvarre Gassner, Restaurant Ti Trin Ned, Fredericia
  • Tommy Raanti, Fish & Cow / Tango, Stavanger
  • Anita Klemensen, Cottagerne, Klampenborg

Konsulent: Per Mandrup